söndag 29 maj 2011

Recension - Body Shop Coconut Lip Butter

The Body Shop är ett brittisk företag som har ett brett sortiment av kosmetika, hud- och hårvårdsprodukter som baseras på naturliga ingredienser. De är emot djurförsök och jobbar aktivt för miljön och mänskliga rättigheter genom olika kampanjer och program för rättvis handel. Bland annat har de ett program de kallar Community Fair Trade, som sägs ge mer än 25 000 människor en rättvis lön och schysta arbetsförhållanden.

Body Shop Coconut Lip Butter ska enligt Body Shop vara intensivt fuktighetsbevarande med krämig konsistens som smälter på läpparna. Innehåller bland annat Community Trade-producerad kallpressad ekologisk kokosnötsolja, shiasmör från Ghana och ekologiskt bivax som ska återfukta läpparna.

Jag fick mitt Lip Butter i julklapp av en kompis och den har fått hänga med i min väska så jag har använt den en hel del. Den har en krämig konsistens som smälter på läpparna och de känns mjuka och smidiga. Men man får akta sig för att ta för mycket för då får man en vit hinna på läpparna - inte så snyggt så lagom är bäst. Den luktar gott av tropisk kokosnöt och smakar inget särskilt. Den håller länge på, läpparna blir glansiga och känns skyddade mot väder och vind. Om jag vill lägga på ett läppstift eller läppglans ovanpå så känns läpparna för "glatta" så rekommenderar att använda något annat som bas. Så detta läppglans smör passar bäst om du vill ha naturella läppar.

Plus
- Skyddar och återfuktar läpparna bra
- Härligt doft av kokos
- Kallpressad ekologisk kokosnötolja (s k Raw)

Minus
- Dyr
- Ingen bra bas för läppstift

Pris 95 kr / 10 ml och köps i Body Shop butikerna.    

INCI: Butyrospermum Parkii Butter (shiasmör)(mjukgörande medel), Ricinus Communis Oil (ricinolja)(mjukgörande medel), Aroma (smakämnen), Brassica Campestris/Aleurites Fordi Oil Copolymer (sampolymer av rapsolja och tungträolja)(mjukgörande medel), Cera Alba (bivax)(emulgeringsmedel/mjukgörande medel), Cocos Nucifera Oil (kokosnötsolja)(mjukgörande medel), Lanolin (mjukgörande medel), PEG-8 Beeswax (bivax förestrat med polyetylenglykol)(emulgeringsmedel), Hydrogenated Castor Oil (härdad ricinolja)(mjukgörande medel), Silica (kisel)(absorberare), Tocopheryl Acetate (tokoferylacetat)(antioxidant), Ammonium Glycyrrhizate (Ammoniumsalt av glycyrrhizinsyra)(smakämne), Tocopherol (tokoferol)(antioxidant), Cinnamal (kanelaldehyd)(doftämne), CI 77891 (färgämne), CI 19140 (färgämne).                        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar